Marinka Nooteboom nieuwe zakenvrouw van het jaar 2022

Marinka Nooteboom ontvangt Zakenvrouw van het Jaar 2022 Award

Prix Veuve Clicquot naar topvrouw van Koninklijke Nooteboom Groep, één van de grootste trailerbouwers voor het uitzonderlijk wegvervoer in Europa

WIJCHEN – Marinka Nooteboom, directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, is door de jury van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022.

De prijs werd maandag 11 oktober ’21 in het bijzijn van demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) uitgereikt in de Hallen in Amsterdam.

De Prix Veuve Clicquot, Bold Woman Award, geldt als de belangrijkste ondernemersprijs voor zakenvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven en heeft tot doel vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

De 50-jarige Marinka Nooteboom geeft sinds 2012 leiding aan het familiebedrijf dat in 1881 werd opgericht en de familienaam draagt. De rijke historie wordt gekenmerkt door baanbrekende innovaties waar haar klanten veel profijt van hebben. De nieuwe Zakenvouw van het Jaar behoort tot de vijfde generatie van de familie Nooteboom in de leiding van de onderneming.

Impressie van de Award ceremonie

De jury van de Prix Veuve Clicquot staat onder leiding van voormalig vicepremier en voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit Ingrid Thijssen (voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Corine Wortmann-Kool (bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP) en Mireille Kaptein (Zakenvrouw van het Jaar 2019).

Marinka Nooteboom, de 39e Zakenvrouw op rij in Nederland, was verrast door de voordracht van de jury. ,, Met Nooteboom zijn we de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen en hebben iets laten zien dat de jury kennelijk is opgevallen”, zegt Nooteboom.

De Prix Veuve Clicquot wordt sinds 1981 in Nederland uitgereikt aan bijzondere en succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Elske Doets, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein, Francine Houben, Aukje Kuypers en aan Mireille Kaptein. Alle Zakenvrouwen van het Jaar staan in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de 19e eeuw na de dood van haar man aan de basis stond van de bloei van het bekende champagnehuis uit Reims.

De Prix Veuve Clicquot wordt in 27 landen, onder meer in Australië, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Japan en de USA, uitgereikt. De Zakenvrouwen van het Jaar komen later in het jaar samen in het Franse Reims.

Bekijk de hele uitreiking hier